Förbered dig för årets Klädbytardag lördag 6 april i Tingvallagymnasiet

Klädbytarfesten närmar sig i Tinvallagymnasiets centralhall vid Stora torget i Karlstad. Boka in lördag 6 april och börja redan nu gå igenom dina garderober.

Klädbytardagen i Tingvallagymnasiets centralhall vid Stora torget i Karlstad närmar sig.
Här är din chans att byta stil utan att det kostar dig något. Har du fina kläder hemma som du inte använt på ett tag? Eller vill du helt enkelt byta stil och dela med dig av din gamla? Ta med dig kläder som är i fint skick som du tror någon annan kan tycka om – och byt till dig nya – helt gratis!

Klädbytet äger rum lördag 6 april mellan 11.00-13.30.
”Nya” kläder hängs ut både 12.00 och 12.30.

Inlämning av kläder sker kvällen innan – fredag 5 mars mellan 15.30 och 19.00 samt under lördag förmiddag 6 april 09.00 till 10.30.

Klädbytardagen vänder sig till alla – barn, ungdomar och vuxna. Även barn kan alltså tillsammans med en förälder lämna in och byta till sig max fem plagg. Helst ska barnen vara med när ”deras” plagg lämnas in.

Uppmuntra gärna dina manliga vänner att delta!

Plaggen ska vara hela och rena. Plagg som är trasiga, har fläckar eller reklamloggor tas inte emot.
Accessoarer räknas inte som ett plagg. Du kan istället lämna dem till vårt skänka-bort-bord

Så här gör du för inbyte
Ta med dig max fem fräscha och rena plagg i bra skick.
Det kan vara sådant du tröttnat på eller plagg i fel storlek. Tänk att det alltid är någon som kan vara intresserad av ett plagg som du tröttnat på.
För varje plagg du lämnar får du en biljett, och med biljetten plockar du sen ut ett plagg. Ta gärna med en egen kasse att bära hem kläderna i.
Du får inte tillbaka de plagg du bytt in som inte valts av någon – dessa skänks till secondhand.

Skänka-bort-bord för accessoarer
Precis som förra året kommer vi ha ett skänka-bort-bord för accessoarer. Så har du till exempel smycken, håraccessoarer, väskor, sjalar/halsdukar, bälten, handskar/vantar och hattar/mössor som ligger och samlar damm – ta med dem så kan någon annan få glädje av dem.

Karta
Här hittar du Tingvallagymnasiet i östra änden av Stora torget.

Åk gärna kollektivt till Klädbytardagen eftersom vi håller till precis vid Stora torget. Tidtabeller finns på http://karlstad.se/karlstadsbuss och http://www.varmlandstrafik.se/tidtabeller/

Klädbytardagen arrangeras av Naturskyddsföreningen i Karlstad i samverkan med Karlstads kommun och Studiefrämjandet Värmland/Bergslagen

Kontakt och frågor: Skicka ett mail till skaparstigen@gmail.com eller gataverde@fripost.org

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.