Vi söker en ny verksamhetsutvecklare till regionskansliet

Kajsa Grebäck, som är verksamhetsutvecklare på regionskansliet, kommer i slutet av sommaren att gå på tjänstledighet då hon ska arbeta med fågelintresse för BirdLife Sverige.  Därför söker vi en ny verksamhetsledare till regionskansliet Naturskyddsföreningen i Värmland och Örebro län. Kansliet finns i Örebro.

Är du den personen, eller känner du någon som skulle passa i rollen? Sök tjänsten eller tipsa någon annan!

Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för att jobba med ideella och har ett stort engagemang för natur och miljö. Du har förmågan att inspirera och organisera. Tillsammans med medlemmar och andra engagerade jobbar du utifrån föreningens budskap och värderingar. Du bidrar också till att fler blir delaktiga i föreningens arbete.

Du är en organisatör, är pedagogisk och gillar att ha kontakt med människor. I rollen samarbetar du med ideellt aktiva, och det innebär att delar av arbete är under kvällar och helger.

Arbetsuppgifter

I din roll som verksamhetsutvecklare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:

• Samordna kretsar i natur- och miljövårdsarbetet.
  • Planera och arrangera utbildningar för ideellt aktiva.
  • Samordna och vara en länk mellan medlemmar och förtroendevalda.
  • Vara en aktiv länk mellan det lokala, regionala och nationella informationsflödet och påverkansarbetet.
  • Medverka på gemensamma träffar med rikskansliet och de andra regionala kanslierna.
  • Bistå förtroendevalda i kretsar och våra två länsförbund i att stödja och utveckla kretsverksamheten.
  • Jobba för att mobiliseringen och engagemanget på lokal och regional nivå ökar, bland annat genom att skapa forum för folk som vill engagera sig.
  • Planera och samordna integrationsarbete.
  • Delta i styrelsemöten, länsstämmor, vissa kretsstämmor, kretskonferenser, riksstämmor och rikskonferenser.
  • Hålla kontakt med, och i viss mån samordna, nätverk i Värmland och Örebro län.
  • Initiera, söka, genomföra och redovisa projekt.
  • Handleda projektledare.
  • Representera föreningen på vissa externa konferenser.
  • Vanliga kontorsuppgifter och gemensamt ansvar för kansliet på Föreningarnas hus i Örebro.
  • Betala fakturor och ha visst ekonomiansvar.
  • Ha kontakt med Regionerna, Länsstyrelserna m.fl. myndigheter i olika grad över tid.

För att passa i rollen behöver du ha:

🌿 God social förmåga och kunna se ideellas behov.

🌿 God organisationsförmåga.

🌿 Kunskap om och erfarenhet av att arrangera och leda möten

🌿 Flera års arbetslivserfarenhet inom föreningslivet och ideell verksamhet, gärna inom natur och miljö

🌿 Kunskap om folkbildning.

🌿 Grundläggande datorkunskap.

🌿 Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

🌿 Gilla att prata med folk både IRL, på telefon och i digitala miljöer.

🌿 Grundläggande kunskaper inom natur- och miljöfrågor.

🌿 Medlemskap i Naturskyddsföreningen och stå bakom våra värderingar.

Det är meriterande om du:

🌼 Har goda kunskaper i natur- och miljöfrågor.

🌼 Att du är aktiv i Naturskyddsföreningen.

🌼 Att du är ideellt engagerad i en natur- eller miljöorganisation.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2021! Vi arbetar med löpande urval. Vänta därför inte med din ansökan.

Skicka ansökan till silke@oskevik.se.

Om tjänsten

Vikariat i 18 månader med 70-90 % tjänstegrad. Start så snart som möjligt, senast 26 juli.

Arbetet utgår från kansliet i Örebro. Det är möjligt att jobba delvis hemifrån.

Om regionskansliet

På vårt regionkansli är vi ca 6 anställda. Vi jobbar med skog, vatten och integrationsprojekt och ger stöd till 13 lokala kretsar i Värmland och 11 lokala kretsar i Örebro län. Dessutom arbetar vi ihop med olika nätverk och grupper i de båda länen. Vi jobbar på uppdrag av våra länsförbund i Värmland och Örebro län.

Var ligger arbetsplatsen?

Slottsgatan 13 A
70361 Örebro

Arbetsgivare

Naturskyddsföreningen i Örebro län

Kontaktperson:
Silke Frank
Ordförande och arbetsgivaransvarig
silke@oskevik.se

Jobbet finns även utlagt på Arbetsförmedlingen.